tiistai 9. kesÀkuuta 2020

KesĂ€lomani 💗

Lomani on vihdoin ja viimein alkanut. TĂ€tĂ€ pĂ€ivÀÀ on jo jonkin aikaa odotettu. Lomani kestÀÀ nyt yhtĂ€ putkeen tasan 3vk ja heinĂ€kuussa taas n.2vk. Mutta, ettĂ€ mitĂ€ ajattelin nyt kesĂ€kuussa tehdĂ€. Aion todellakin kĂ€ydĂ€ muutaman kerran viikossa rannalla, ehkĂ€ jopa useammin, koska mĂ€ RAKASTAN rannalla oloa ja ihon polttamista/ruskettumista 😊 Sitten aion ainakin 5 kertaa viikossa kĂ€ydĂ€ salilla treenailemassa. Ja tietenkin kĂ€yn 5k ertaa viikossa kĂ€velemĂ€ssĂ€ semmoiset 5-10km lenkit jos sÀÀ vain sallii. Ensi viikon jĂ€lkeen voisi kĂ€ydĂ€ useammassa paikassa shoppailemassa, koska tulee normaali palkka+huikeat kesĂ€lomarahat 😅 Juhannuksesta en osaa vielĂ€ sanoa mitÀÀn, ehkĂ€ olen vain kotona tai jossain. Mutta tĂ€tĂ€ loman alkamista on pakko juhlistaa jotenkin vielĂ€ tĂ€llĂ€ viikolla tai lĂ€hipĂ€ivinĂ€đŸŽ‰

Sitten heti heinĂ€kuun alussa olen viikon töissĂ€ ja sitten pidĂ€n viimeiset lomapĂ€ivĂ€t eli 1,5vk. TĂ€stĂ€ tosin jÀÀ 1 lomapĂ€ivĂ€ pitĂ€mĂ€ttĂ€, mutta sen voin sitten pitÀÀ myöhemmin. PÀÀasiahan on, ettĂ€ suurin osa lomapĂ€ivistĂ€ saisi pidettyĂ€ 2kk aikana. Ja tĂ€mĂ€n heinĂ€kuun loman aikana kĂ€ydÀÀn sitten perheen kanssa siellĂ€ Tallinnassa ostamassa halpoja juotavia niin paljon kuin veneeseen mahtuu. Toki on mahdollista, ettĂ€ saisin ehkĂ€ vielĂ€ ylimÀÀrĂ€isiĂ€ vapaapĂ€iviĂ€ heinĂ€kuussa, mutta ne olisi sitten ylitöistĂ€ pois. Uskon ettĂ€ mulla tulee silloin heinĂ€kuun alussa jonkin verran ylitöitĂ€, koska porukkaa paljon lomalla ja hommat on saatava tehdyksi  😊 Onhan se aina mukavampi ettĂ€ on riittĂ€vĂ€sti hommia, ettei kĂ€visi niin ettĂ€ ei olisi hommia ja sitten kaikki tunnit menisi vain enemmĂ€n miinukselle. 

MitÀkö teen siis työkseni?
TĂ€ssĂ€ lyhyesti ja toivottavasti sillĂ€ sĂ€vyllĂ€, ettĂ€ firma ei pahastu jos kirjoitan tĂ€mĂ€n. Siirryin tosiaan nyt huhtikuun puolella normaalista kirjanpidon hommista palkanlaskennan hommiin. Tein kirjanpidon hommia 03/2017-04/2020 eli vĂ€hĂ€n yli 3v ja minusta olisi kiva jos saisin tĂ€llĂ€ työpaikalla ainakin 2v kokemusta myös palkanlaskennasta. Sen jĂ€lkeen, kun olisi molemmista hommista yhtĂ€ paljon kokemusta niin olen ajatellut EHKÄ siirtyĂ€ vielĂ€ vĂ€hĂ€n haastavampiin hommiin, joka vaatisi sitten lisÀÀ koulutusta, jonka mukana tulisi ehkĂ€ ylennyksiĂ€ tĂ€llĂ€ firmalla. Mutta se jÀÀ toki nĂ€htĂ€vĂ€ksi. En vĂ€itĂ€ vastaan ettenkö pystyisi/jaksaisi tai olisi motivaatia sanotaan opiskella lisÀÀ 5 vuoden pÀÀstĂ€. Se olisi ihan kiva, koska en ole ajatellut jatkavani nĂ€issĂ€ hommissa elĂ€ke ikÀÀn asti  😅 

Miten meillÀ lomapÀivÀt kertyy?
MeillĂ€ kertyy lomapĂ€iviĂ€ vuodessa 24 pĂ€ivÀÀ kesĂ€lomapĂ€iviĂ€ + talvilomapĂ€iviĂ€ 6 eli vuodessa yhteensĂ€ 30 lomapĂ€ivÀÀ, joka on sisÀÀnsĂ€ minusta aika paljon. Saat 12kk ajalta joka kuukausi normaalin kk-palkan + lomarahat 2x vuodessa, vaikka saa olla lomalla 30pv👍 TiedĂ€n ettĂ€ jos on samalla työpaikalla 5-10v töissĂ€ niin silloin taitaa kesĂ€lomaan tulla 6pv lisÀÀ sekĂ€ talvilomapĂ€iviĂ€ 6pv, mutta turhaan tollasia on vielĂ€ miettiĂ€. EnhĂ€n mĂ€ ole ollut tÀÀllĂ€ töissĂ€ kun vasta 3v 3kk. 

Olen myös huomannut, ettĂ€ kun pÀÀsin työelĂ€mÀÀn, ettĂ€ vuodet vierii vaan niin hirveĂ€n nopeasti. Tuntuu, kun olisin juuri valmistunut ammattikoulusta, mutta oikeasti siitĂ€kin on jo yli 3 vuotta😼Silloin kun oli nuorempi niin tuntui ettĂ€ vuodet meni niin hitaasti esim, kun odotti kaikkea niin paljon (Esim. peruskoulu-, ammattikoulu-pÀÀtökseen ja työelĂ€mĂ€n aloitus) 

On pakko pistÀÀ tÀhÀn postauksen loppuun vielÀ ensimmÀiset sanat jotka tuli mieleen työpÀivÀÀ lopetellessani ja lomaa aloitellessani:

" Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin nyt,
Seuraavat kolme viikkoa, matkin Naantalin aurinkoo
Lomalla viimenkin, voin ottaa iisimmin nyt,
Ranta-Rolexeja, mojitoja, palanutta nahkaa, moskiittoja "

Ihanaa kesĂ€n jatkoa kaikille ja nauttikaa nĂ€istĂ€ ihanista kesĂ€isistĂ€ pĂ€ivistĂ€ 🌞 đŸ’—

Ei kommentteja: